Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Zöldséges, gyümölcsös húsok

Zöldséges, mustáros sertésragu

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a zöldséges, mustáros sertésragu egyszerűen elkészíthető és mégis különleges fogás. A fűszeres, szaftos hús és a roppanós zöldségek tökéletes párost alkotnak. Rizskörettel tálalva gyors, laktató ebéd vagy vacsora lehet belőle.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.09.22.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés

A húst és a zöldségeket megmossuk, majd a sertéscombot vékony csíkokra vágjuk. A sárga és a piros paprikát, valamint a hegyes erős paprikát szintén csíkokra szeleteljük. A vöröshagymát és a lila hagymát félkarikákra vágjuk, az újhagymát karikázzuk.

A felcsíkozott sertéscombot sózzuk, borsozzuk, megszórjuk cayenne-i borssal és grill fűszerkeverékkel. Ráöntjük az olívaolajat, összekeverjük, majd legalább egy órára hűtőbe tesszük pácolódni.

Elkészítés

Egy serpenyőben vagy wokban kevés olajat hevítünk, majd nagy lángon gyorsan átpirítjuk a zöldségeket. Ha kissé megpuhultak, kiszedjük őket és félretesszük.

Ugyanabban a serpenyőben megsütjük a pácolt sertéscsíkokat. Amikor a hús átsült, hozzáadjuk a mustárt, és rövid ideig pirítjuk. Ezután visszatesszük a zöldségeket, és az egészet még 4-5 percig együtt pároljuk. Kóstolás után szükség szerint sóval, borssal tovább ízesítjük.

Tálalás

Frissen főtt rizzsel tálaljuk, de bulgur vagy kuszkusz is jól illik hozzá.

Tipp

Ha szaftosabb ragut szeretnénk, öntsünk a végén egy kevés tejszínt vagy húslevest a serpenyőbe. A mustár helyett kipróbálhatjuk dijoni változattal is, amely pikánsabb ízt ad az ételnek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is