Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldséges, mustáros sertésragu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg sertéscomb
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 1 kávéskanál grill fűszerkeverék
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 kávéskanál só
  • 1 csipet cayenne bors
  • 2 teáskanál mustár
  • 5 cl olívaolaj

Elkészítése

Előkészítés

A húst és a zöldségeket megmossuk, majd a sertéscombot vékony csíkokra vágjuk. A sárga és a piros paprikát, valamint a hegyes erős paprikát szintén csíkokra szeleteljük. A vöröshagymát és a lila hagymát félkarikákra vágjuk, az újhagymát karikázzuk.

A felcsíkozott sertéscombot sózzuk, borsozzuk, megszórjuk cayenne-i borssal és grill fűszerkeverékkel. Ráöntjük az olívaolajat, összekeverjük, majd legalább egy órára hűtőbe tesszük pácolódni.

Elkészítés

Egy serpenyőben vagy wokban kevés olajat hevítünk, majd nagy lángon gyorsan átpirítjuk a zöldségeket. Ha kissé megpuhultak, kiszedjük őket és félretesszük.

Ugyanabban a serpenyőben megsütjük a pácolt sertéscsíkokat. Amikor a hús átsült, hozzáadjuk a mustárt, és rövid ideig pirítjuk. Ezután visszatesszük a zöldségeket, és az egészet még 4-5 percig együtt pároljuk. Kóstolás után szükség szerint sóval, borssal tovább ízesítjük.

Tálalás

Frissen főtt rizzsel tálaljuk, de bulgur vagy kuszkusz is jól illik hozzá.

Tipp

Ha szaftosabb ragut szeretnénk, öntsünk a végén egy kevés tejszínt vagy húslevest a serpenyőbe. A mustár helyett kipróbálhatjuk dijoni változattal is, amely pikánsabb ízt ad az ételnek.

https://receptneked.wps.hu/sertes/zoldseges-mustaros-sertesragu/