Hozzávalók:
- 1 kg sertés rövidkaraj
- 30 dkg franciasaláta alap
- 3 ek tejföl
- 10 dkg csirkemell sonka
- 10 db lapkasajt
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- 0,5 dl víz
- 4 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk és besózzuk.
Olajjal kikent tepsibe fektetjük.
Franciasaláta-alapot (nyersen) összekeverjük a tejföllel és belezúzzuk a fokhagymát. Hússzeleteken elosztjuk, majd teszünk rá 1-1 szelet csirkemell sonkát és lapka sajttal befedjük.
A hús alá öntünk 0, 5 dl vizet, lefedjük fóliával és sütjük. Mielőtt teljesen megsülne előtte 10 perce levesszük róla a fóliát és kicsit megpirítjuk.