Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldséges tokány recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • fél kg sertéscomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • só
  • őrölt fekete bors
  • 30 dkg zöldborsó
  • 30 dkg bébirépa
  • 1 kis doboz tejföl
  • zsiradék
  • 1 kanál liszt


Elkészítése:

A sertéscombot szeletelem, majd csíkokra vágom. Egy fej vöröshagymát megfonnyasztok zsiradékon, majd a sertéshúst rádobom és addig pirítom, míg saját szaftjában egy kicsit meg nem pirul. Megszórom pirospaprikával és annyi vízzel öntöm fel, hogy ellepje a húst. Ezután sózom és borsozom is.

Amint a hús megpuhul, hozzáadok 30 dkg zöldborsót és 30 dkg bébirépát is, addig főzöm őket, míg meg nem puhulnak.
Közben egy tálban elkeverek egy kis tejfölt 1 kanál liszttel és egy kis vízzel, majd ezt a simára kevert habarást lassan a tokányhoz keverem.

Egyet még keverek a tokányon és már kész is van. Mi főtt rizzsel ettük.
[box style=”info”]A rizst mi mikróban készítjük. Az ömlesztett rizst porcelántálba teszem, felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel és 15 percig legmagasabb fokon mikrózom. Ha kész, átkeverem és azonnal tálalható.[/box]

https://receptneked.wps.hu/sertes/zoldseges-tokany/