Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 10 dkg zabpehely
- 1 db gombakonzerv
- 2 közepes sárgarépa
- 1 közepes kápia paprika
- 2 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 db tojás
- bors ízlés szerint
- 3 ek olívaolaj
- 1 ek zsemlemorzsa
- 1 db tojássárgája (kenéshez)
Elkészítése:
A darált húst összekeverjük ízlés szerint a fűszerekkel. Belekeverjük a zúzott fokhagymát, 1 db apróra vágott vöröshagymát és a tojást.
Összedolgozzuk, apránként beleszórjuk a zabpelyhet.
A húsmasszát félretesszük, hogy kicsit megdagadjon benne a zabpehely.
Olajon megpároljuk a szeletelt gombát, hozzáadjuk a másik felkockázott vöröshagymát, feldarabolt paprikát és a sárgarépát, félkészre főzzük.
Miután kissé kihűlt, húsmasszába keverjük.
Rúd alakba formázzuk, olajjal kikent tepsibe helyezzük, megszórjuk 1 ek. zsemlemorzsával, lekenjük 1 db tojássárgájával, és készre sütjük.