Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zsályás-borsos karaj juharszirupos mártással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 szelet karaj (csonttal is lehet, én ezúttal azt a levesbe főztem)
  • 6 ek olíva olaj,
  • 2 nagyobb lila hagyma
  • zsálya
  • bors
  • só
  • 150 ml almaecet
  • 200 ml juharszirup


Elkészítése:

A karajt megsózom, majd egy bevonat nélküli serpenyőben az olajon megsütöm. Azért jó, ha ilyen serpenyőt használunk, mert az enyhén megpörkölt részektől lesz igazán finom majd a mártásunk. Ha átsültek tegyük félre és fóliával takarjuk le. A fennmaradt zsiradékon pároljuk meg az apróra vágott lila hagymát. Sózzuk és adjuk hozzá a borsot és a zsályát is.

Néhány percig együtt főzzük. Ezután mehet bele az ecet. Egy fakanállal kapargassuk fel az odasült részeket. 2 perc főzés után a juharszirup következik. Forraljuk fel és további 7-10 percig főzzük, ezalatt a mártás szépen besűrűsödik. A tálalásig a húsokat tegyük vissza a mártásba. Hozzá krumplipürét ajánlok, de nálunk ezúttal vajban pirított burgonya készült.
Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/sertes/zsalyas-borsos-karaj-juharszirupos-martassal/