Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zsebes karaj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg karaj
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • 1 db húsleveskocka
  • 20 dkg trappista sajt
  • 1 szál kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 darab kaliforniai paprika

Pác

  • olaj
  • magyaros fűszerkeverék
  • vegeta
  • só
  • bors
  • pirospaprika

Elkészítése

A karajt 1-1,5 centiméterenként bevagdossuk, ügyelve arra, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, és jól bekenjük vele a húst, különösen a zsebeket. A bepácolt húst alufóliába csomagoljuk, légmentesen lezárjuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük érlelődni.

Másnap a zsebekbe vastagabb szeletekre vágott sajtot, bacon szalonnát, kolbászkarikákat és vöröshagyma szeleteket rakunk. Az így megtöltött húst az előzőleg fél óráig hideg vízben áztatott römertopfba vagy cserépedénybe helyezzük. A tetejét csíkokra vágott kaliforniai paprikával díszítjük, majd 2 dl vízbe feloldunk egy húsleveskockát, és ezt aláöntjük.

A hideg sütőbe helyezzük a römertopfot, fokozatosan emeljük a hőfokot, és kb. 2 órán át sütjük. Amikor a hús puha, levesszük a römertopf tetejét, és a húst pirosra sütjük.

Tálalás

A kész húst ferdén szeletelve, a saját szaftjával meglocsolva, krumplipürével tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/sertes/zsebes-karaj-2/