A karajt 1-1,5 centiméterenként bevagdossuk, ügyelve arra, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, és jól bekenjük vele a húst, különösen a zsebeket. A bepácolt húst alufóliába csomagoljuk, légmentesen lezárjuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük érlelődni.
Másnap a zsebekbe vastagabb szeletekre vágott sajtot, bacon szalonnát, kolbászkarikákat és vöröshagyma szeleteket rakunk. Az így megtöltött húst az előzőleg fél óráig hideg vízben áztatott römertopfba vagy cserépedénybe helyezzük. A tetejét csíkokra vágott kaliforniai paprikával díszítjük, majd 2 dl vízbe feloldunk egy húsleveskockát, és ezt aláöntjük.
A hideg sütőbe helyezzük a römertopfot, fokozatosan emeljük a hőfokot, és kb. 2 órán át sütjük. Amikor a hús puha, levesszük a römertopf tetejét, és a húst pirosra sütjük.
Tálalás
A kész húst ferdén szeletelve, a saját szaftjával meglocsolva, krumplipürével tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!