Hozzávalók:
- 1,5 kg egész csont nélküli rövid karaj
- só
- sertéssült fűszersó
Töltelék:
- 1 kis fej vöröshagyma
- 20 dkg gouda szeletelt sajt
- 20 dkg gépsonka (szeletelt)
- zöldpaprika (szeletelve)
Elkészítése:
Az egész karajt jól megmossuk, és kb. 1 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. A zsebek között besózzuk, és befűszerezzük.
Utána a hússzeleteket (zsebeket) megtöltjük sajttal, gépsonkával, hagymakarikával és paprikával. Tetejét is megszórjuk fűszersóval.
A tepsi aljába egy kevés sört öntünk. Alufóliával letakarjuk, és 200 fokon kb. 2 óráig sütjük. Mikor kész, levesszük az alufóliát, és grillre állítjuk a sütőt. Visszatesszük még kb. 5-10 percre sülni (pirulni).
Ha már langyosra kihűlt, kicsit ferdén felszeleteljük a húst.