Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zsebes karaj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg karaj
  • só
  • bors
  • magyaros fűszerkeverék
  • bacon
  • szeletelt sajt
  • kolbász
  • kaliforniai paprika
  • vöröshagyma
Zsebes karaj

Elkészítése

A húst úgy szeleteljük fel, hogy ne vágjuk át teljesen, csak zsebeket alakítsunk ki benne. Ezután megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk a fűszerkeverékkel. Az így előkészített húst egy éjszakán át pihentetjük, hogy a fűszerek jól átjárják.

Másnap a zsebeket megtöltjük: mindegyikbe egy-egy szelet kolbászt, sajtot, paprikát, hagymát és szalonnát teszünk. Minden zsebet így töltünk meg. A hús összefogásához hústűt használunk, majd cserépedénybe vagy tepsibe helyezzük.

Ha tepsiben sütjük, akkor alufóliával takarjuk le, ha cserépedényben, akkor annak tetejével fedjük le. Az előmelegített sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a hús puha nem lesz. Amikor már puha, eltávolítjuk a fedőt vagy fóliát, és még egy kicsit pirítjuk, hogy szép aranybarna legyen a hús teteje.

Az eredmény egy ízletes, szaftos húsétel, amely látványosan is tálalható.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

https://receptneked.wps.hu/sertes/zsebes-karaj/