Elkészítése
A hagymát meghámozzuk és félkarikákra vágjuk. A paprika húsát csíkokra szeleteljük. A sertésmájat megtisztítjuk, eltávolítjuk az inas részeket, majd vékony csíkokra daraboljuk. A szalonnát szintén vékony csíkokra vágjuk.
Egy serpenyőben a szalonnát kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Beletesszük a paprikacsíkokat, és néhány perc alatt összepirítjuk.
Egy másik serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és erős lángon 3-4 perc alatt megpirítjuk rajta a májat. Ügyeljünk arra, hogy a máj belseje kissé rózsaszín maradjon, így lesz szaftos. Levesszük a tűzről, és összekeverjük a szalonnás-hagymás paprikával. Sóval, borssal és a majoránnával ízesítjük, majd alaposan összeforgatjuk.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A zsemlék tetejét levágjuk, és a belsejüket óvatosan kikaparjuk, hogy üregesek legyenek. Az elkészített májat a zsemlékbe töltjük. A megtöltött zsemléket sütőbe tesszük, és 5-10 perc alatt aranybarnára sütjük, hogy a zsemle ropogós legyen.
A forró zsemléket frissen, tálalás előtt azonnal kínáljuk.
