Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A hagymát meghámozzuk és félkarikákra vágjuk. A paprika húsát csíkokra szeleteljük. A sertésmájat megtisztítjuk, eltávolítjuk az inas részeket, majd vékony csíkokra daraboljuk. A szalonnát szintén vékony csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben a szalonnát kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Beletesszük a paprikacsíkokat, és néhány perc alatt összepirítjuk. Egy másik serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.05.09.

Hozzávalók

Elkészítése

A hagymát meghámozzuk és félkarikákra vágjuk. A paprika húsát csíkokra szeleteljük. A sertésmájat megtisztítjuk, eltávolítjuk az inas részeket, majd vékony csíkokra daraboljuk. A szalonnát szintén vékony csíkokra vágjuk.

Egy serpenyőben a szalonnát kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Beletesszük a paprikacsíkokat, és néhány perc alatt összepirítjuk.

Egy másik serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és erős lángon 3-4 perc alatt megpirítjuk rajta a májat. Ügyeljünk arra, hogy a máj belseje kissé rózsaszín maradjon, így lesz szaftos. Levesszük a tűzről, és összekeverjük a szalonnás-hagymás paprikával. Sóval, borssal és a majoránnával ízesítjük, majd alaposan összeforgatjuk.

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A zsemlék tetejét levágjuk, és a belsejüket óvatosan kikaparjuk, hogy üregesek legyenek. Az elkészített májat a zsemlékbe töltjük. A megtöltött zsemléket sütőbe tesszük, és 5-10 perc alatt aranybarnára sütjük, hogy a zsemle ropogós legyen.

A forró zsemléket frissen, tálalás előtt azonnal kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is