Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zsemlében sült máj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db kápia paprika
  • 50 dkg sertésmáj
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál szárított majoránna
  • 4 db zsemle

Elkészítése

A hagymát meghámozzuk és félkarikákra vágjuk. A paprika húsát csíkokra szeleteljük. A sertésmájat megtisztítjuk, eltávolítjuk az inas részeket, majd vékony csíkokra daraboljuk. A szalonnát szintén vékony csíkokra vágjuk.

Egy serpenyőben a szalonnát kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Beletesszük a paprikacsíkokat, és néhány perc alatt összepirítjuk.

Egy másik serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és erős lángon 3-4 perc alatt megpirítjuk rajta a májat. Ügyeljünk arra, hogy a máj belseje kissé rózsaszín maradjon, így lesz szaftos. Levesszük a tűzről, és összekeverjük a szalonnás-hagymás paprikával. Sóval, borssal és a majoránnával ízesítjük, majd alaposan összeforgatjuk.

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A zsemlék tetejét levágjuk, és a belsejüket óvatosan kikaparjuk, hogy üregesek legyenek. Az elkészített májat a zsemlékbe töltjük. A megtöltött zsemléket sütőbe tesszük, és 5-10 perc alatt aranybarnára sütjük, hogy a zsemle ropogós legyen.

A forró zsemléket frissen, tálalás előtt azonnal kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/zsemleben-sult-maj/