Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zsuzsa baconos göngyöltje recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 12 szelet sertéscomb
  • 12 szeletelt bacon
  • 4 db zsemle
  • 4 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • delikát
  • sertés fűszer
  • olaj
  • perezselyemzöld
  • zsemlemorzsa

Elkészítése

A húst kiklopfoljuk, megsózzuk, és félretesszük. A töltelékhez a vöröshagymát apróra vágjuk és olajon megdinszteljük. A zsemléket vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. Egy tálban összekeverjük a kinyomkodott zsemléket, zsemlemorzsát, tojásokat, apróra vágott petrezselyemlevelet, a megdinsztelt hagymát, és ízlés szerint sóval, borssal, delikáttal fűszerezzük. Az egészet alaposan összedolgozzuk.

A kiklopfolt hússzeleteket a töltelékkel megtöltjük, majd rudakat formázunk belőlük. A töltött húsokat baconbe tekerjük, és egy tepsibe helyezzük. Öntünk alá kevés olajat és vizet, majd megszórjuk sertés fűszerkeverékkel.

A tepsit alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a hús megpuhul. Amikor a hús puha, eltávolítjuk a fóliát, és a bacon szalonnát aranybarnára pirítjuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/zsuzsa-baconos-gongyoltje/