Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg liszt 25 dkg főtt, tört burgonya (3 közepes darab) 25 dkg olvasztott vaj 1 tk só 1 tojás magok/sajt feltétnek (most mákot használtam) Elkészítése: A főtt krumplit törjük össze, és keverjük el az olvasztott vajjal. Szép, habos-fényes krumplipürénk lesz, sózzuk meg. Készítsük elő az átszitált lisztet, és részletekben keverjük bele. Ha száraz […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Le Cafe de Capucine
Beküldte: 2015.11.12.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg főtt, tört burgonya (3 közepes darab)
  • 25 dkg olvasztott vaj
  • 1 tk só
  • 1 tojás
  • magok/sajt feltétnek (most mákot használtam)


Elkészítése:

A főtt krumplit törjük össze, és keverjük el az olvasztott vajjal. Szép, habos-fényes krumplipürénk lesz, sózzuk meg.

Készítsük elő az átszitált lisztet, és részletekben keverjük bele. Ha száraz lenne, nem akarna összeállni, akkor lazítsuk kevés tejjel, vagy egy evőkanál tejföllel. Ha ragadna, nem lehet labdává gyúrni, akkor kevés lisztet tegyünk hozzá.

Egy lisztezett táblára borítsuk ki, és gyúrjuk át. Kisujjunk vastagságára nyújtsuk ki, és egy felvert tojással kenjük le. Most szórjuk rá a reszelt sajtot, vagy a magokat, vagy mindkettőt egyszerre, úgy még finomabb. Vágjuk fel csíkokra.

Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe fektessük a ropikat, és előmelegített sütőben süssük nagyjából 20 percig. Addig vártam a kivétellel, amíg megbarnult, ropogott az alja.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek
Le Cafe de Capucine
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is