Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Sós sütemények

Töltött finomságok

Aszalt paradicsomos tördelős pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg finomliszt 5 dkg élesztő 1 dl langyos tej csipet cukor 1 tk só 20 dkg margarin kb. 1 dl (a napon szárított paradicsomról leöntött rozmaringos, fokhagymás) fűszerolaj 1 pohár joghurt (150 g) ugyanennyi langyos tej 1 csomó újhagyma zöldje 1 mk őrölt bors 20 dkg napon szárított paradicsom kevés csípős ketchup 1 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2015.06.01.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg finomliszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 dl langyos tej
  • csipet cukor
  • 1 tk só
  • 20 dkg margarin
  • kb. 1 dl (a napon szárított paradicsomról leöntött rozmaringos, fokhagymás) fűszerolaj
  • 1 pohár joghurt (150 g)
  • ugyanennyi langyos tej
  • 1 csomó újhagyma zöldje
  • 1 mk őrölt bors
  • 20 dkg napon szárított paradicsom
  • kevés csípős ketchup
  • 1 ek zsemlemorzsa


Elkészítése:

Langyos, enyhén cukrozott tejbe morzsoljuk az élesztőt, majd mikor felfutott, a lisztre önjük.

A karikára vágott újhagyma zöldet kevés margarinon megdinszteljük. Az aszalt paradicsomról letöltött fűszeres olajat, a joghurtot, valamint a tejet (amivel kiöblítettem a joghurtos poharat), 20 dkg margarint, 1 ek sót, őrölt borsot (ízlés szerinti mennyiséget), valamint a dinsztelt újhagymaszárat jól összegyúrjuk többször is, közben 2 x 1/2 órás kelesztéseket beiktatva.

A napon szárított paradicsomot zsemlemorzsával és csípős ketchuppal dúsítjuk, ezzel téve még finomabbá a tölteléket.

A tésztát nem nyújtjuk ki, csak kilapogatjuk kb. 0,5 cm vastagra.  7 cm átmérőjű szaggatóval köröket vágunk belőle, majd 1-1 kanálnyi mennyiséget a töltelékből rátéve (úgy, hogy aszalt paradicsom is kerüljön bele) minden darabot jól összefogatunk, majd golyó alakra formáljuk.

Kivajazott teflonos piteformába rakjuk kör alakban úgy, hogy az összehajtott rész kerüljön alulra.

Közepébe rakjunk egy edényt, amiben a pörköltet kívánjuk tálalni (hiszen ezt most köretként szántam a vadpörkölt mellé). A tálba vizet töltünk, majd előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

[box style=”info”]A tördelős pogácsa dámvad pörkölt mellé készült, és köretként szolgált. Együtt igen finom volt.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is