Elkészítése
Először az élesztőt cukros vízben felfuttatjuk, majd összekeverjük a liszttel, zsírral, sóval, és tejjel. A tésztát alaposan összedolgozzuk, majd meleg helyen, konyharuhával lefedve megkelesztjük. Miután a tészta megkelt, 4 egyforma cipót formálunk belőle. A cipókat vékonyra, körülbelül fél centiméter vastagra nyújtjuk, és mindegyiket 8 cikkre vágjuk.
Minden cikk szélét tojásfehérjével megkenjük, hogy a sütés közben a sajt ne folyjon ki. A bacont és a sajtot csíkokra vágjuk, majd minden cikk szélesebb végére egy-egy csík bacont és sajtot helyezünk. A cikkeket felsodorjuk, és kifli formát alakítunk belőlük. A kifliket zsírozott tepsire helyezzük, megkenjük a tetejüket felvert tojással, megszórjuk sóval és köménymaggal, majd még fél órát meleg helyen kelesztjük.
Végül előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket.
