Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Baconos-sajtos kifli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először az élesztőt cukros vízben felfuttatjuk, majd összekeverjük a liszttel, zsírral, sóval, és tejjel. A tésztát alaposan összedolgozzuk, majd meleg helyen, konyharuhával lefedve megkelesztjük. Miután a tészta megkelt, 4 egyforma cipót formálunk belőle. A cipókat vékonyra, körülbelül fél centiméter vastagra nyújtjuk, és mindegyiket 8 cikkre vágjuk. Minden cikk szélét tojásfehérjével megkenjük, hogy a sütés közben […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.27.

Hozzávalók

Elkészítése

Először az élesztőt cukros vízben felfuttatjuk, majd összekeverjük a liszttel, zsírral, sóval, és tejjel. A tésztát alaposan összedolgozzuk, majd meleg helyen, konyharuhával lefedve megkelesztjük. Miután a tészta megkelt, 4 egyforma cipót formálunk belőle. A cipókat vékonyra, körülbelül fél centiméter vastagra nyújtjuk, és mindegyiket 8 cikkre vágjuk.

Minden cikk szélét tojásfehérjével megkenjük, hogy a sütés közben a sajt ne folyjon ki. A bacont és a sajtot csíkokra vágjuk, majd minden cikk szélesebb végére egy-egy csík bacont és sajtot helyezünk. A cikkeket felsodorjuk, és kifli formát alakítunk belőlük. A kifliket zsírozott tepsire helyezzük, megkenjük a tetejüket felvert tojással, megszórjuk sóval és köménymaggal, majd még fél órát meleg helyen kelesztjük.

Végül előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is