Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Sós sütemények

Baconos sajtos zsemle

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 40 dkg liszt 2,5 dkg élesztő 1 kávéskanál cukor 2,5 dl tej 1 csapott evőkanál só 1 dl olaj Töltelék : 10 dkg baconszalonna 15 dkg reszelt sajt 2 evőkanál tejföl Tetejére: szezámmag Elkészítése: Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval, dagasztólapáttal bedagasztjuk. Tetejét belisztezzük, meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Amikor megkelt, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Zsuzsanna Király
Beküldte: 2014.06.06.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 dl olaj

Töltelék :

  • 10 dkg baconszalonna
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál tejföl

Tetejére:

  • szezámmag


Elkészítése:

Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval, dagasztólapáttal bedagasztjuk.

Tetejét belisztezzük, meleg helyen kétszeresére kelesztjük.

Amikor megkelt, kettéosztjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk, nagy méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

A lisztet leseperjük, tejföllel megkenjük, rátesszük a kockára vágott bacont, reszelt sajtot. A másik lapot rátesszük, tejfölös felével lefelé, széleit kicsit összenyomjuk.

Tetejét tojással lekenjük, reszelt sajttal, és szezámmaggal megszórjuk . Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Ebből az adagból 15 db lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Reggeli
Zsuzsanna Király
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is