Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A bagolyszem egy egyszerű, mégis mutatós sós vendégváró. Leveles tésztából és virsliből pillanatok alatt elkészíthető, a mustár vagy ketchup pedig kellemesen feldobja az ízét. Jó választás gyors vacsorának, de bulira vagy gyerekzsúrra is remek ötlet.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.11.02.

Hozzávalók

Elkészítése

A leveles tésztát kiolvasztjuk, majd 2–4 mm vékonyra nyújtjuk. A felületét megkenjük mustárral vagy ketchuppal, akár fele-fele arányban is. A tészta két szélére helyezzük a virsliket, majd mindkét oldalról a közép felé egyszerre feltekerjük.

Éles késsel kb. 2 cm széles szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A tetejüket felvert tojással megkenjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Ha szeretnénk változatossá tenni, a tölteléket reszelt sajttal vagy apróra vágott zöldfűszerrel is gazdagíthatjuk. Melegen és hidegen is finom, így előre is elkészíthető.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is