Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bagolyszem recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg leveles tészta (500 grammos)
  • 2 pár virsli
  • mustár (vagy ketchup)
  • 1 db tojás

Elkészítése

A leveles tésztát kiolvasztjuk, majd 2–4 mm vékonyra nyújtjuk. A felületét megkenjük mustárral vagy ketchuppal, akár fele-fele arányban is. A tészta két szélére helyezzük a virsliket, majd mindkét oldalról a közép felé egyszerre feltekerjük.

Éles késsel kb. 2 cm széles szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A tetejüket felvert tojással megkenjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Ha szeretnénk változatossá tenni, a tölteléket reszelt sajttal vagy apróra vágott zöldfűszerrel is gazdagíthatjuk. Melegen és hidegen is finom, így előre is elkészíthető.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/bagolyszem/