Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A liszteket egy nagyobb tálba öntjük. A közepébe kis mélyedést készítünk, ebbe tesszük a cukrot és az összemorzsolt élesztőt. Hozzáöntünk kb. 1 dl meleg vizet, majd várunk 10–15 percet, amíg az élesztő szépen felfut. Ezután hozzáadjuk a maradék meleg vizet, a sót (2 teáskanál) és a vajat. Az egészet alaposan összegyúrjuk, majd letakarva 30 percig […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.06.25.

Hozzávalók

A főzéshez

Elkészítése

A liszteket egy nagyobb tálba öntjük. A közepébe kis mélyedést készítünk, ebbe tesszük a cukrot és az összemorzsolt élesztőt. Hozzáöntünk kb. 1 dl meleg vizet, majd várunk 10–15 percet, amíg az élesztő szépen felfut.

Ezután hozzáadjuk a maradék meleg vizet, a sót (2 teáskanál) és a vajat. Az egészet alaposan összegyúrjuk, majd letakarva 30 percig pihentetjük.

Közben felforralunk 1–1,5 liter vizet 2 teáskanál sóval és egy csomag szódabikarbónával (nagyobb kiszerelést használunk). A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, és mindegyikből 45–50 cm hosszú hurkát sodrunk, majd perec formára alakítjuk. A tészta ilyenkor kicsit összehúzódik, de ez természetes.

A forrásban lévő vízben a pereceket egyesével, körülbelül fél-egy percig főzzük, majd leszűrve sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Még melegen megszórjuk őket nagyobb szemű sóval.

Előmelegített sütőben, 200 fokon 10–12 perc alatt szép barnára sütjük őket.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is