Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bajor perec recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg rétesliszt
  • 25 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl meleg víz
  • 2 teáskanál cukor
  • 3 dkg vaj
  • só

A főzéshez

  • 1 csomag szódabikarbóna
  • só

Elkészítése

A liszteket egy nagyobb tálba öntjük. A közepébe kis mélyedést készítünk, ebbe tesszük a cukrot és az összemorzsolt élesztőt. Hozzáöntünk kb. 1 dl meleg vizet, majd várunk 10–15 percet, amíg az élesztő szépen felfut.

Ezután hozzáadjuk a maradék meleg vizet, a sót (2 teáskanál) és a vajat. Az egészet alaposan összegyúrjuk, majd letakarva 30 percig pihentetjük.

Közben felforralunk 1–1,5 liter vizet 2 teáskanál sóval és egy csomag szódabikarbónával (nagyobb kiszerelést használunk). A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, és mindegyikből 45–50 cm hosszú hurkát sodrunk, majd perec formára alakítjuk. A tészta ilyenkor kicsit összehúzódik, de ez természetes.

A forrásban lévő vízben a pereceket egyesével, körülbelül fél-egy percig főzzük, majd leszűrve sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Még melegen megszórjuk őket nagyobb szemű sóval.

Előmelegített sütőben, 200 fokon 10–12 perc alatt szép barnára sütjük őket.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/bajor-perec-2/