Elkészítése
Egy nagyobb tálba öntjük a lisztet. A közepébe egy kis mélyedést alakítunk ki, ebbe tesszük a cukrot és az elmorzsolt élesztőt. A tejet megmelegítjük, majd az élesztőre öntjük. Körülbelül 15 percig állni hagyjuk, hogy az élesztő felfusson.
Ezután hozzáadjuk a többi alapanyagot, és alaposan összegyúrjuk a tésztát. Letakarva 1 órán át pihentetjük, amíg szépen megkel. A megkelt tésztát lisztezett deszkán két cipóvá formázzuk, majd mindkettőt 24×15 cm-es téglalappá nyújtjuk.
A tésztából pizzaszeletelő segítségével 6 csíkot vágunk, a csíkokat megtekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Újabb egy óra pihentetés után a rudakat megkenjük olvasztott vajjal, majd megszórjuk egy kevés provence-i fűszerkeverékkel és sóval.
Előmelegített sütőben, 200 fokon, 15 perc alatt aranyszínűre sütjük őket.
