Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Sós sütemények

Bazsalikomos-provence-i csavart

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Egy nagyobb tálba öntjük a lisztet. A közepébe egy kis mélyedést alakítunk ki, ebbe tesszük a cukrot és az elmorzsolt élesztőt. A tejet megmelegítjük, majd az élesztőre öntjük. Körülbelül 15 percig állni hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. Ezután hozzáadjuk a többi alapanyagot, és alaposan összegyúrjuk a tésztát. Letakarva 1 órán át pihentetjük, amíg szépen megkel. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.06.20.

Hozzávalók

Tetejére

Elkészítése

Egy nagyobb tálba öntjük a lisztet. A közepébe egy kis mélyedést alakítunk ki, ebbe tesszük a cukrot és az elmorzsolt élesztőt. A tejet megmelegítjük, majd az élesztőre öntjük. Körülbelül 15 percig állni hagyjuk, hogy az élesztő felfusson.

Ezután hozzáadjuk a többi alapanyagot, és alaposan összegyúrjuk a tésztát. Letakarva 1 órán át pihentetjük, amíg szépen megkel. A megkelt tésztát lisztezett deszkán két cipóvá formázzuk, majd mindkettőt 24×15 cm-es téglalappá nyújtjuk.

A tésztából pizzaszeletelő segítségével 6 csíkot vágunk, a csíkokat megtekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Újabb egy óra pihentetés után a rudakat megkenjük olvasztott vajjal, majd megszórjuk egy kevés provence-i fűszerkeverékkel és sóval.

Előmelegített sütőben, 200 fokon, 15 perc alatt aranyszínűre sütjük őket.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is