Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bazsalikomos-provence-i csavart recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál provance-i fűszerkeverék
  • bazsalikom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 50 ml langyos tej
  • 250 ml langyos víz

Tetejére

  • 2 dkg olvasztott vaj
  • provance-i fűszerkeverék
  • só

Elkészítése

Egy nagyobb tálba öntjük a lisztet. A közepébe egy kis mélyedést alakítunk ki, ebbe tesszük a cukrot és az elmorzsolt élesztőt. A tejet megmelegítjük, majd az élesztőre öntjük. Körülbelül 15 percig állni hagyjuk, hogy az élesztő felfusson.

Ezután hozzáadjuk a többi alapanyagot, és alaposan összegyúrjuk a tésztát. Letakarva 1 órán át pihentetjük, amíg szépen megkel. A megkelt tésztát lisztezett deszkán két cipóvá formázzuk, majd mindkettőt 24×15 cm-es téglalappá nyújtjuk.

A tésztából pizzaszeletelő segítségével 6 csíkot vágunk, a csíkokat megtekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Újabb egy óra pihentetés után a rudakat megkenjük olvasztott vajjal, majd megszórjuk egy kevés provence-i fűszerkeverékkel és sóval.

Előmelegített sütőben, 200 fokon, 15 perc alatt aranyszínűre sütjük őket.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/bazsalikomos-provence-i-csavart/