Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sós sütemények

Bazsalikomos-túrós lepény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A bazsalikomos-túrós lepény friss fűszernövénnyel, sajttal és túróval készül, így egyszerre könnyű és laktató. A ropogós leveles tészta és a paradicsommal díszített töltelék ízletes sós sütemény, amely vacsorára vagy vendégváró falatként is megállja a helyét.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2017.11.27.

Hozzávalók

Elkészítése

Töltelék:

A túrót villával áttörjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot. Belekeverjük az apróra vágott friss bazsalikomot, a reszelt citromhéjat, a tejfölt és a tojást. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összedolgozzuk, hogy egynemű krémet kapjunk.

Lepény összeállítása:

A leveles tésztát a sütőpapírral együtt egy kisebb tepsibe helyezzük úgy, hogy az oldalát is befedje, peremet képezve. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a túrós-bazsalikomos tölteléket, majd a tetejét kirakjuk vékonyra szeletelt paradicsommal.

Sütés:

Előmelegített 170 fokos, hőlégkeveréses sütőben) 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tálalás:

A megsült lepényt hagyjuk kissé kihűlni, majd szeletekre vágva kínáljuk.

Tipp:

A bazsalikom helyett vagy mellett használhatsz friss petrezselymet, kaprot vagy snidlinget is. Ha még gazdagabb ízvilágot szeretnél, a töltelékbe keverhetsz apróra vágott olívabogyót vagy aszalt paradicsomot is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is