Töltelék:
A túrót villával áttörjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot. Belekeverjük az apróra vágott friss bazsalikomot, a reszelt citromhéjat, a tejfölt és a tojást. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összedolgozzuk, hogy egynemű krémet kapjunk.
Lepény összeállítása:
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt egy kisebb tepsibe helyezzük úgy, hogy az oldalát is befedje, peremet képezve. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a túrós-bazsalikomos tölteléket, majd a tetejét kirakjuk vékonyra szeletelt paradicsommal.
Sütés:
Előmelegített 170 fokos, hőlégkeveréses sütőben) 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálalás:
A megsült lepényt hagyjuk kissé kihűlni, majd szeletekre vágva kínáljuk.
Tipp:
A bazsalikom helyett vagy mellett használhatsz friss petrezselymet, kaprot vagy snidlinget is. Ha még gazdagabb ízvilágot szeretnél, a töltelékbe keverhetsz apróra vágott olívabogyót vagy aszalt paradicsomot is.