Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Sós sütemények

Békebeli sóskifli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Öregtészta: 20 dkg sima,+ 5 dkg rétesliszt 165 ml víz 6 gr élesztő Tészta hozzávalói: 30 dkg liszt 1,5 dl tej 1,5 dkg élesztő 2 kk só 1 ek olaj 2,5 dkg puha vaj csipet aszkorbin sav csipet cukor Elkészítése: Előző este elkészítjük az öregtésztát. A kétféle liszthez adjuk az élesztőt és a vizet. […]

Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Beküldte: 2016.06.22.

Elkészítése

Hozzávalók:

Öregtészta:

  • 20 dkg sima,+ 5 dkg rétesliszt
  • 165 ml víz
  • 6 gr élesztő

Tészta hozzávalói:

  • 30 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dkg élesztő
  • 2 kk só
  • 1 ek olaj
  • 2,5 dkg puha vaj
  • csipet aszkorbin sav
  • csipet cukor


Elkészítése:

Előző este elkészítjük az öregtésztát.

A kétféle liszthez adjuk az élesztőt és a vizet. Elkeverjük, folpackkal letakarjuk és hűtőbe tesszük felhasználásig (másnapig).

Tészta készítése:

Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk és az öregtésztával együtt a liszthez adjuk.

Sima, közepesen kemény tésztát dagasztunk.

30 percet pihentetjük, utána finoman átgyúrjuk, és még 30 percig pihentetjük.

A megkelt tésztát 10 részre osztjuk (kb 10 dkg/ db) finoman gombócokat formálunk és letakarva 10-15 percet pihentetjük. (így könnyebb sodorni)

Csepp alakúra nyújtjuk, pici vajjal megkenjük, feltekerjük.

Tepsiben 45-50 percet kelesztjük.

A sütőt előmelegítjük 220 fokra, aljába vizet teszünk (gőzös)

A megkelt kifliket tejjel lekenjük,a kiflik között jól befújjuk vízzel, ( nem baj ha áll alatta a víz) és 220 fokon légkeveréssel elkezdjük sütni 10 pecig. Ezután levesszük a hőt 180-190 fokra és még 10

12 percig sütjük.

Rácsra téve hűtjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is