Hozzávalók:
- 4 bögre finomliszt (1 bögre=2.5 dl)
- 25 dkg margarin
- 5 g élesztő
- 3 db tojássárgája
- 2 tk só
- 2 dl tejföl
- 2 ek szezámmag
A lekenéshez:
- 1 tojás
Elkészítése:
Hozzávalókat egy tálba tesszük, élesztőt is csak bele kell morzsolni. Tésztát összegyúrjuk és egy éjszakára vagy 5-6 órára hűtőbe tesszük lefóliázva.
Ezután lisztezett felületen még egyszer átgyúrjuk majd kb 1 cm vastagságúra nyújtjuk.
Vékonyan berácsozzuk a tetejét, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, felvert tojással lekenjük és szezámmaggal megszórjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakosgatjuk és készre sütjük.