Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók 16 darabhoz: 2 cs (4 lapos) leveles tészta 1 tojás szezámmag Töltelékhez: 30 dkg darált hús 1 fej vöröshagyma 2 ek étolaj vagy 1 ek zsír 1 kk zúzott fokhagyma 6-7 friss batsalikom levél vagy 1 tk tasakos/morzsolt 1 kk só 1 kk bors 1 púpos tk fűszerpaprika 1/2 kis konzerves paradicsompüré (kb 40 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2017.10.29.

Elkészítése

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 2 cs (4 lapos) leveles tészta
  • 1 tojás
  • szezámmag

Töltelékhez:

  • 30 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek étolaj vagy 1 ek zsír
  • 1 kk zúzott fokhagyma
  • 6-7 friss batsalikom levél vagy 1 tk tasakos/morzsolt
  • 1 kk só
  • 1 kk bors
  • 1 púpos tk fűszerpaprika
  • 1/2 kis konzerves paradicsompüré (kb 40 g)
  • 10 dkg reszelt sajt


Elkészítése:

A mirelit leveles tésztát hagyjuk szobahőmérsékleten kiengedni.

A töltelékhez a vöröshagymát apró kockákra vágjuk és a zsiradékon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a darált húst és addig pároljuk, amíg morzsára fehéredik.

A tűzről levéve hozzákeverjük a fokhagymát és a fűszereket, ha száraz, öntünk alá egy kevés vizet és időnként kevergetve addig főzzük (15-18 perc), amíg a leve el nem párolódott. Végül hozzáadjuk a paradicsompürét és elzárjuk a lángot, majd félretesszük, hogy lehűljön.

A tésztalapokat enyhén lisztezett felületen kissé hosszúkásra sodorjuk és középen (keresztben) ketté vágjuk.

Gondolatban kettéosztjuk és az egyik felének a közepén egy X-et vágunk. A széleit megkenjük tojással, a sima felére ráteszünk egy csapott ek húsos tölteléket, megszórjuk egy csipet reszelt sajttal és a bevágott oldalát ráhajtjuk. Az ujjunkkal kissé lenyomkodjuk a széleit, a tetejét megkenjük tojással, ízlés szerint szórunk rá szezámmagot.

Sütőpapírral bélelt lemezre téve előmelegített sütőben 210 fokon szép aranybarnára sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is