Elkészítése
Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatom. Egy tálba szitálom a lisztet, belemorzsolom a zsírt, beleöntöm a megkelt élesztőt, hozzáadom a 15 dkg reszelt sajtot, ízlés szerint sózom, beleütöm a tojások sárgáját, és annyi kefirt vagy tejfölt adok hozzá, hogy rugalmas, puha, de még gyúrható tésztát kapjak. Ezután a tésztát 30 percre a hűtőbe teszem. Ezalatt a sütőt előmelegítem.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtom, majd egymás után kétszer hajtogatom és nyújtom. Végül ujjnyi vastagságúra nyújtom, kis pogácsaszaggatóval kiszúrom. A tetejére a maradék sajtot szórom, és a tepsibe egymás mellé rakom őket, figyelembe véve, hogy felfelé növekednek és közben kicsit oldalra is elborulnak, innen ered a nevük is. A pogácsákat felvert tojással lekenem, reszelt sajttal megszórom, és forró sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm.
Megjegyzés: Ez a pogácsa kiadós, finom, sokáig eláll, lefagyasztható későbbi felhasználásra, és mutatós is. Jó étvágyat hozzá!

