Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Borzas sajtos pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • 3 dl tejföl
  • 1 mk só

A pogácsák lekenéséhez:

  • 1 db tojássárgája

A krém hozzávalói:

  • fél liter tej
  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg margarin
  • 2 tojás
  • pici só

A hempergetéshez:

  • 15 dkg reszelt sajt


Elkészítése:

A tészta hozzávalói összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük és vékonyra kinyújtjuk, majd pogácsát szaggatunk belőle. Tojássárgájával megkenjük, 200 fokra melegített sütőben megsütjük.

A krém készítése:

A hozzávalókat, a sajt és a margarin kivételével kikeverjük simára, és sűrűre főzzük. A tűzről levesszük,bele keverjük a reszelt sajtot és tovább keverjük. Amikor kihűlt jó habosra keverjük a margarinnal.

A krémet 2 pogácsa közé kenjük úgy, hogy kicsit ki is folyjon közülük, és reszelt sajtban megforgatjuk.

[box style=”info”]Bérciné Ili receptje alapján.
A nevét Ő adta, így maradunk a recept tiszteletben tartásával.[/box]

 

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/borzas-sajtos-pogacsa/