Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg burgonya (tisztítva) 2 közepes fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 db egész tojás 1 evőkanál só 1 kávéskanál őrölt bors 175 g (1 kis doboz)tejföl 6-7 evőkanál liszt Olaj a sütéshez Elkészítése: A burgonyát sajtreszelőn lereszeljük, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót (a vöröshagymát apró kockára vágva, a fokhagymát pedig belezúzva vagy reszelve) […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
pontycomb
Beküldte: 2015.01.30.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya (tisztítva)
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db egész tojás
  • 1 evőkanál só
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 175 g (1 kis doboz)tejföl
  • 6-7 evőkanál liszt
  • Olaj a sütéshez


Elkészítése:

A burgonyát sajtreszelőn lereszeljük, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót (a vöröshagymát apró kockára vágva, a fokhagymát pedig belezúzva vagy reszelve) és egy fakanállal jól összekeverjük.

Annak függvényében adagoljuk hozzá a lisztet, mennyire lesz a massza folyós, ill. ne legyen túl szilárd sem! Olyan állagúnak kell lennie, hogy a forró olajba téve lesimított kis halmokat, lepényeket tudjunk belőle készíteni.

Mindkét oldalát szép barnára,- ropogósra sütjük és szalvétára szedegetve lecsepegtetjük ha nagyon olajos!

Sóval és paprikával kikevert tejfölt adhatunk mellé mártogatósnak, de önmagában is finom házi rágcsa.

[box style=”info”]Sör,- ill. borkorcsolyának is tökéletesen megteszi, kicsit sósabbra, vagy borsosabbra kell keverni. Van aki megcsípőzi, úgy is nagyon finom.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is