Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyapogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg áttört főtt burgonya
  • 1 teáskanál só
  • 1 db tojás

A pogácsák lekenéséhez

  • 1 db tojássárgája
  • 1 teáskanál tej

Elkészítése

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, amíg egynemű tésztát nem kapunk. A tésztát háromszor hajtogatjuk, minden hajtogatás után 20 percet pihentetjük.

A pihentetett tésztát lisztezett felületen 2 cm vastagságúra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tojássárgáját a tejjel simára keverjük, és a pogácsák tetejét megkenjük vele.

A pogácsákat előmelegített, 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/burgonyapogacsa/