Elkészítése
Tészta
Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, elmorzsoljuk benne a krumplipürét, majd hozzáadjuk a puha vajat, a sót, a tejfölt és a felfuttatott élesztőt. Kevés tej hozzáadásával rugalmas, puha tésztát gyúrunk. Letakarva fél órát kelesztjük.
Töltelék előkészítése
A sajtot vékony szeletekre, majd csíkokra vágjuk. A virsliket hosszában bevágjuk a feléig, és a vágásokba sajtdarabokat helyezünk.
Összeállítás
A megkelt tésztát két részre osztjuk. Az első felét kb. fél cm vastagra nyújtjuk, sütőlemezre (40x32cm) fektetjük, és a szélein kis peremet alakítunk ki. A másik felét szintén kinyújtjuk, majd sodrófára tekerve a tészta tetejére helyezzük. Az illesztéseket eligazítjuk, majd a felső tésztát ollóval kb. 2,5–3 cm széles csíkokra bevágjuk úgy, hogy az egyik szélen ne vágjuk át teljesen.
Minden második csíkot visszahajtunk, és a virsliket a tésztacsíkok alá helyezzük, majd átváltva a hajtásokat, beleszőjük a töltött virsliket a tésztába.
Sütés
A sütőt 210 fokra előmelegítjük. A tészta széleit és tetejét felvert tojással lekenjük, majd 25–30 percig sütjük, amíg aranyszínű és pirosra sült lesz. A virsliket nem szükséges lekenni.
Tipp
Tálaláskor kínálhatunk mellé mustárt, ketchupot vagy majonézt. Ha szeretnénk pikánsabbá tenni, a virsli mellé a vágatokba tehetünk egy-egy vékony szelet erősebb sajtot vagy csípős paprikát is.


