Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyás-medvehagymás csiga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 70 dkg finomliszt
  • 1 merőkanál krumplipüré
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 tojás
  • só
  • 1 dl langyos víz
  • 3,5 dkg friss élesztő
  • 1 dl tej

Töltelék

  • 2 evőkanál medvehagyma pesto

Tetejére

  • sajt
  • köménymag
  • 1 tojás

Elkészítése

Az élesztőt kevés, langyon tejben felfuttatjuk.

A lisztben elmorzsoljuk a krumplipürét és a tészta hozzávalival együtt egy puha, lágy tésztát készítünk.

Fél óráig kelesztjük, majd lisztezett felületen 5-6 mm vastagra, téglalap formára sodorjuk.

Rákenjük a medvehagyma pestot és hosszában feltekerjük. A tekercs végén a tészta peremét vízzel megkenjük, így hozzáragad a széle és szépen lehet szeletelni.

Éles késsel 2 cm vastag szeletekre vágjuk és szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre téve megkenjük felvert tojással, szórunk rájuk egy csipet reszelt sajtot és néhány szem egész köményt.

200 fokos, előmelegített sütőbe téve 20-22 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/burgonyas-medvehagymas-csiga/