Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyás pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 500 g héjában főtt burgonya (kihűlve, áttörve)
  • 400 g vaj
  • 40 g só
  • 3,5 dkg élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 70 dkg finomliszt
  • 1 tojás

Tetejére:

  • 1 tojás

Elkészítése

A kihűlt és áttört burgonyát keverjük simára a vajjal és a sóval, majd dolgozzuk bele a tojássárgákat és az élesztőt. Végül gyúrjuk össze a liszttel. Egy éjszakán keresztül pihentessük hűtőben becsomagolva.

Másnap gyúrjuk simára és nyújtsuk ki 2-2,5 cm vékonyra. A tetejét késsel csíkozzuk meg, majd kis kiszúróval szaggassuk ki.

Tepsire pakolva, szobahőmérsékleten fél órán keresztül pihentessük, majd kenjük meg felvert tojással. 220-230 előmelegített sütőben 12-13 percig süssük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/burgonyas-pogacsa-5/