Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyás pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg főtt burgonya (áttörve)
  • 20 dkg vaj
  • 20 g só
  • 20 g friss élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 350 g finomliszt

Tetejére

  • 1 tojás

Elkészítése

A kihűlt és áttört burgonyát keverjük simára a puha vajjal és a sóval, majd dolgozzuk bele a tojássárgákat. Az élesztőt morzsoljuk bele, végül gyúrjuk össze a liszttel.

30 percig kelesszük meleg helyen konyharuhával letakarva.

2 cm vastagra nyújtsuk ki, a tetejét késsel csíkozzuk be, majd kis kiszúróval szaggassuk ki. A tetejét kenjük meg felvert tojással.

Tepsire pakolva szobahőmérsékleten kelesszük további 30 percen át.

220 fokos, előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/burgonyas-pogacsa-6/