Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet a zsírral és a burgonyával összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a felvert tojás felét, a langyos tejben felfuttatott élesztőt, a sót, majd az egészet jól összedolgozzuk, dagasztjuk kb 10 percig. Hideg helyen pihentetjük, majd 15 percenként négyszer hajtogatjuk. Minden nyújtás után megkenjük egy kevés zsírral. Az utolsó hajtogatás után 2 cm vastagra nyújtjuk és közepes […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2019.02.18.

Hozzávalók

A pogácsák lekenéséhez

A kenéshez

Elkészítése

A lisztet a zsírral és a burgonyával összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a felvert tojás felét, a langyos tejben felfuttatott élesztőt, a sót, majd az egészet jól összedolgozzuk, dagasztjuk kb 10 percig.

Hideg helyen pihentetjük, majd 15 percenként négyszer hajtogatjuk. Minden nyújtás után megkenjük egy kevés zsírral.

Az utolsó hajtogatás után 2 cm vastagra nyújtjuk és közepes nagyságú szaggatóval kiszúrjuk. Tepsibe rakjuk a pogácsákat és fél óráig kelni hagyjuk.

A megkelt tésztát paprikás tojással (ami kimaradt a tésztából) megkenjük és közepesen meleg sütőben (180 fokon kb 25-30 perc alatt) szép pirosra sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is