Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyás pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 12 dkg zsír
  • 30 dkg burgonya (főtt, áttört )
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2 kávéskanál cukor
  • 3 evőkanál tej
  • 1 tojás
  • 1 dkg só

A pogácsák lekenéséhez

  • kevés fűszerpaprika

A kenéshez

  • 5 dkg zsír

Elkészítése

A lisztet a zsírral és a burgonyával összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a felvert tojás felét, a langyos tejben felfuttatott élesztőt, a sót, majd az egészet jól összedolgozzuk, dagasztjuk kb 10 percig.

Hideg helyen pihentetjük, majd 15 percenként négyszer hajtogatjuk. Minden nyújtás után megkenjük egy kevés zsírral.

Az utolsó hajtogatás után 2 cm vastagra nyújtjuk és közepes nagyságú szaggatóval kiszúrjuk. Tepsibe rakjuk a pogácsákat és fél óráig kelni hagyjuk.

A megkelt tésztát paprikás tojással (ami kimaradt a tésztából) megkenjük és közepesen meleg sütőben (180 fokon kb 25-30 perc alatt) szép pirosra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/burgonyas-pogacsa-7/