Elkészítése
A burgonyát megfőzzük, majd még melegen áttörjük és kihűtjük. Én héjában főztem meg, de lehet megtisztítva, kockázva is.
Amíg a krumpli hűl, a langyos tejbe belekeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Elkezdjük összeállítani a tésztát. A kihűlt krumplihoz hozzáöntjük a lisztet és az élesztőt, majd jól összekeverjük. Ezután öntjük hozzá a többi hozzávalót, mint a tejfölt, zsírt, tojásokat és a sót. Sokáig kell gyúrni, hogy egy nagyon sima, puha állagot kapjunk.
Letakarva kb 40 percig kelesztjük.
Kelesztés után a tésztát tenyérrel ellapogatjuk a gyúródeszkán (én nem használok nyújtófát). Ettől lesz a pogácsa nagyon finom.
Kiszaggatjuk, majd tepsire tesszük. Felvert tojással megkenjük és ízlés szerint megszórjuk a tetejét. Ezúttal a sajt mellett használtam még szezámmagot, napraforgómagot, olívabogyót és aszalt paradicsomot is.
200 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 25 percig.









