Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A burgonyát megfőzzük, majd még melegen áttörjük és kihűtjük. Én héjában főztem meg, de lehet megtisztítva, kockázva is. Amíg a krumpli hűl, a langyos tejbe belekeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Elkezdjük összeállítani a tésztát. A kihűlt krumplihoz hozzáöntjük a lisztet és az élesztőt, majd jól összekeverjük. Ezután öntjük hozzá a többi hozzávalót, mint […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2020.12.07.

Hozzávalók

Tetejére

Elkészítése

A burgonyát megfőzzük, majd még melegen áttörjük és kihűtjük. Én héjában főztem meg, de lehet megtisztítva, kockázva is.

Amíg a krumpli hűl, a langyos tejbe belekeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Elkezdjük összeállítani a tésztát. A kihűlt krumplihoz hozzáöntjük a lisztet és az élesztőt, majd jól összekeverjük. Ezután öntjük hozzá a többi hozzávalót, mint a tejfölt, zsírt, tojásokat és a sót. Sokáig kell gyúrni, hogy egy nagyon sima, puha állagot kapjunk.

Letakarva kb 40 percig kelesztjük.

Kelesztés után a tésztát tenyérrel ellapogatjuk a gyúródeszkán (én nem használok nyújtófát). Ettől lesz a pogácsa nagyon finom.

Kiszaggatjuk, majd tepsire tesszük. Felvert tojással megkenjük és ízlés szerint megszórjuk a tetejét. Ezúttal a sajt mellett használtam még szezámmagot, napraforgómagot, olívabogyót és aszalt paradicsomot is.

200 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 25 percig.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is