Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyás pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 12 dkg zsír ( vagy vaj)
  • 30 dkg főtt, áttört burgonya
  • 2 dkg élesztő
  • 2 kávéskanál cukor
  • 3 evőkanál tej
  • 1 dkg só

A pogácsák lekenéséhez

  • 1 db tojás (felverve )
  • fűszerpaprika

Elkészítése

A lisztet a zsírral és a burgonyával eldörzsöljük, hozzáadjuk a tojást, a langyos tejben megkelesztett élesztőt, sót, és az egészet jól összedolgozzuk. Hideg helyen pihentetjük, majd negyedóránként négyszer hajtogatjuk. Minden nyújtás után megkenjük egy kevés tejjel összekevert tojással. Az utolsó hajtogatás után 3 cm vastagra nyújtjuk, és közepes nagyságú szaggatóval kiszúrjuk.

A kiszúrt tésztákat tepsibe rakjuk, és fél óráig kelni hagyjuk. A megkelt tésztát paprikás tojással megkenjük, és közepesen meleg sütőben szép pirosra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/burgonyas-pogacsa/