Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyás rétes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 20 dkg liszt
  • só
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • tej (amennyit felvesz a liszt és lágy tésztát kapunk)

A töltelékhez

  • 30 dkg burgonya
  • 6 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 csomag sütőpor

Elkészítése

A lisztből, vajból, sóból és langyos tejből lágy rétestésztát készítünk, majd melegen befedve állni hagyjuk. Közben elkészítjük a tölteléket.

A vajban a cukrot és a tojássárgáját jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a főzött és áttört burgonyát, csipet sót, sütőport és a két tojás keményre vert habját (pici mazsolával).

A rétest lisztezett abroszon kihúzzuk, egyenletesen megtöltjük, és kizsírozott tepsiben, zsírral bekenve, forró sütőben kisütjük (kb. 35-40 perc alatt, amíg szép aranysárga nem lesz). Cukorral behintjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/burgonyas-retes/