Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sajtos rudak

Sós sütemények

Burgonyás sajtos rúd

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt a langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. A főtt burgonyát még melegen áttörjük, majd hagyjuk kihűlni. A lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a margarint és az áttört burgonyát. Belekeverjük a felfuttatott élesztőt is, és az egészet lágy tésztává gyúrjuk. A tésztát letakarva hűtőbe tesszük kb. 1 órára. Ezután enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.03.05.

Hozzávalók

Elkészítése

Az élesztőt a langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. A főtt burgonyát még melegen áttörjük, majd hagyjuk kihűlni. A lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a margarint és az áttört burgonyát. Belekeverjük a felfuttatott élesztőt is, és az egészet lágy tésztává gyúrjuk.

A tésztát letakarva hűtőbe tesszük kb. 1 órára. Ezután enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és egyforma rudakra vágjuk. A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a tetejüket lekenjük felvert tojássárgájával. Megszórjuk reszelt sajttal és köménymaggal.

Az előmelegített sütőben, 180 °C-on sütjük, amíg a rudak szépen átsülnek, és a tetejük aranyszínűvé válik.

A rudak másnap is puhák maradnak, és nem száradnak ki.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is