Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyás-sajtos rúd recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 dkg burgonya
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál só
  • 25 dkg margarin
  • 30 dkg sajt
  • 1 db tojássárgája
  • 1 db tojásfehérje (kenéshez)


Elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, áttörjük és hagyjuk kihűlni. A lisztbe belekeverjük a sót. A margarint és 15 dkg sajtot elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd a masszát jól összegyúrjuk.

Egyórai pihentetés után lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és derelyemetszővel ujjnyi széles csíkokra vágjuk.

Tepsibe rakosgatjuk, tojásfehérjével lekenjük, maradék sajttal megszórjuk, és előmelegített sütőben kisütjük.

 

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/burgonyas-sajtos-rud-2/