Az élesztőt a langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. A főtt burgonyát még melegen áttörjük, majd hagyjuk kihűlni. A lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a margarint és az áttört burgonyát. Belekeverjük a felfuttatott élesztőt is, és az egészet lágy tésztává gyúrjuk.
A tésztát letakarva hűtőbe tesszük kb. 1 órára. Ezután enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és egyforma rudakra vágjuk. A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a tetejüket lekenjük felvert tojássárgájával. Megszórjuk reszelt sajttal és köménymaggal.
Az előmelegített sütőben, 180 °C-on sütjük, amíg a rudak szépen átsülnek, és a tetejük aranyszínűvé válik.
A rudak másnap is puhák maradnak, és nem száradnak ki.