Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyás sajtos rúd recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg főtt burgonya
  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 2,5 kávéskanál só
  • köménymag (a tetejére )
  • sajt (a tetejére )
  • 2 dkg élesztő
  • 0,5 dl langyos tej
  • 1 db tojássárgája (a kenéshez )

Elkészítése

Az élesztőt a langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. A főtt burgonyát még melegen áttörjük, majd hagyjuk kihűlni. A lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a margarint és az áttört burgonyát. Belekeverjük a felfuttatott élesztőt is, és az egészet lágy tésztává gyúrjuk.

A tésztát letakarva hűtőbe tesszük kb. 1 órára. Ezután enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és egyforma rudakra vágjuk. A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a tetejüket lekenjük felvert tojássárgájával. Megszórjuk reszelt sajttal és köménymaggal.

Az előmelegített sütőben, 180 °C-on sütjük, amíg a rudak szépen átsülnek, és a tetejük aranyszínűvé válik.

A rudak másnap is puhák maradnak, és nem száradnak ki.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/burgonyas-sajtos-rud/