Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Burgonyás-sajtos pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 70 dkg tönkölybúza liszt világos 23 dkg sertés zsír 15 dkg burgonya-főzve, áttörve 2,5 dkg élesztő-friss 1 dl tej 1 tk cukor 2 dkg só 15 dkg füstölt sajt 2 db tojás 15 dkg tejföl 1 db tojás lekenésre Elkészítése: Langyos, cukros tejben elkeverjük az élesztőt, felfut. Sóval elkevert lisztben elmorzsoljuk a zsírt, hozzáadjuk […]

Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 adag
erzsikonyha
Beküldte: 2016.06.20.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 70 dkg tönkölybúza liszt világos
  • 23 dkg sertés zsír
  • 15 dkg burgonya-főzve, áttörve
  • 2,5 dkg élesztő-friss
  • 1 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 2 dkg só
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 2 db tojás
  • 15 dkg tejföl
  • 1 db tojás lekenésre


Elkészítése:

Langyos, cukros tejben elkeverjük az élesztőt, felfut.

Sóval elkevert lisztben elmorzsoljuk a zsírt, hozzáadjuk az áttört burgonyát, a reszelt sajt háromnegyed részét, az élesztős tej, tojás, tejföl hozzáadásával tésztává dagasztjuk.

Szobahőmérsékleten duplájára kelesztjük, majd kétszer hajtogatjuk, hajtogatások között 30 perc pihentetéssel.

Enyhén lisztezett munkalapon kb 2 cm vastagra nyújtjuk, 5 cm-es pogácsakiszúróval kiszaggatjuk.

Sütőpapírral leterített sütőlapon még 30 percet pihent, majd tojással lekenjük, megszórjuk a maradék sajttal, 200°C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsül.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
erzsikonyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is