Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyás-sajtos pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 70 dkg tönkölybúza liszt világos
  • 23 dkg sertés zsír
  • 15 dkg burgonya-főzve, áttörve
  • 2,5 dkg élesztő-friss
  • 1 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 2 dkg só
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 2 db tojás
  • 15 dkg tejföl
  • 1 db tojás lekenésre


Elkészítése:

Langyos, cukros tejben elkeverjük az élesztőt, felfut.

Sóval elkevert lisztben elmorzsoljuk a zsírt, hozzáadjuk az áttört burgonyát, a reszelt sajt háromnegyed részét, az élesztős tej, tojás, tejföl hozzáadásával tésztává dagasztjuk.

Szobahőmérsékleten duplájára kelesztjük, majd kétszer hajtogatjuk, hajtogatások között 30 perc pihentetéssel.

Enyhén lisztezett munkalapon kb 2 cm vastagra nyújtjuk, 5 cm-es pogácsakiszúróval kiszaggatjuk.

Sütőpapírral leterített sütőlapon még 30 percet pihent, majd tojással lekenjük, megszórjuk a maradék sajttal, 200°C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsül.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/burgonyas-sajtosot-pogacsa/