Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Burgonyás-tejfölös pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A burgonyás-tejfölös pogácsa egy puha és ízletes sós finomság, amelyben a burgonya és a tejföl különlegesen omlóssá varázsolja a tésztát. Frissen sütve a legfinomabb, de másnap is megőrzi a puhaságát. Vendégvárónak vagy családi vacsorához is kiváló választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
remi
Beküldte: 2013.10.11.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáreszeljük a főtt burgonyát. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt és a sót. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a tésztához adjuk. Lágy tésztát gyúrunk belőle.

A tésztát gyúródeszkán hagyjuk, műanyag tállal lefedjük, és fél órán át kelesztjük. Ezután kisodorjuk, majd összehajtjuk. A hajtogatást még egyszer megismételjük. Harmadszorra kb. 2 cm vastagra nyújtjuk.

A tetejét felvert tojással lekenjük, beirdaljuk, megszórjuk reszelt sajttal és enyhén sózzuk. Pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Előmelegített sütőben, 180 °C-on aranybarnára sütjük.

Tipp

A pogácsát gazdagíthatjuk apróra vágott pirított szalonnával vagy lilahagymával is. Ha szeretnénk, a tetejére különféle magvakat – például szezámot vagy lenmagot – is szórhatunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
remi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is