A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáreszeljük a főtt burgonyát. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt és a sót. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a tésztához adjuk. Lágy tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát gyúródeszkán hagyjuk, műanyag tállal lefedjük, és fél órán át kelesztjük. Ezután kisodorjuk, majd összehajtjuk. A hajtogatást még egyszer megismételjük. Harmadszorra kb. 2 cm vastagra nyújtjuk.
A tetejét felvert tojással lekenjük, beirdaljuk, megszórjuk reszelt sajttal és enyhén sózzuk. Pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Előmelegített sütőben, 180 °C-on aranybarnára sütjük.
Tipp
A pogácsát gazdagíthatjuk apróra vágott pirított szalonnával vagy lilahagymával is. Ha szeretnénk, a tetejére különféle magvakat – például szezámot vagy lenmagot – is szórhatunk.