Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg főtt, áttört burgonya 20 dkg liszt 1 mk só 1 tojás 3 dkg margarin 1 csipet őrölt bors 1 gerezd zúzott fokhagyma A sütéshez: ½ liter étolaj A töltéshez: 4 virsli 8 lapkasajt A panírozáshoz: kb. 8 dkg liszt 1 felvert tojás 1 ek tej 8 dkg zsemlemorzsa A tálaláshoz: […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2015.03.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg főtt, áttört burgonya
  • 20 dkg liszt
  • 1 mk só
  • 1 tojás
  • 3 dkg margarin
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma

A sütéshez:

  • ½ liter étolaj

A töltéshez:

  • 4 virsli
  • 8 lapkasajt

A panírozáshoz:

  • kb. 8 dkg liszt
  • 1 felvert tojás
  • 1 ek tej
  • 8 dkg zsemlemorzsa

A tálaláshoz:

  • ketchup


Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból rugalmas, jól nyújtható tésztát gyúrunk. Kissé lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 3 mm vastagra).

A virsliket ketté vágjuk. Téglalapokat vágunk a tésztából, ráteszünk 1 lapkasajtot, egy virslit, és feltekerjük. A többinél is így járunk el.

Mindegyik rudacskát lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Lassú tűznél felhevített olajban kisütjük.

Nagyon finom vacsora.

[box style=”info”]Akik szeretik a magvakat, a zsemlemorzsába tehet szezámmagot.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is