Elkészítése
A hozzávalókat egy nagyobb tálba tesszük, ahol kényelmesen összeállíthatjuk a tésztát. Szívós állagú tésztát készítünk, amelynek megfelelő állagát rizstej hozzáadásával érjük el. Amikor a tészta összeáll, gyúrótáblára borítjuk, és kb. 6-7 percig gyúrjuk, amíg teljesen elválik a gyúrótáblától.
Ezután meleg helyen 20 percig pihentetjük. A pihentetés után a tésztát egy hajtással formáljuk, majd újabb 20 percig pihentetjük. Ezt követően ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát. A tetejét óvatosan rácsozzuk egy kis késsel.
A kinyújtott tésztából pogácsaszaggatóval formákat szúrunk ki, és tepsibe helyezzük őket. A pogácsák tetejét tojással megkenjük, majd ízlés szerint reszelt sajttal vagy szezámmaggal megszórjuk.
A tepsiben lévő pogácsákat meleg helyen addig kelesztjük, amíg duplájára nőnek. Ezután 220 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Frissen, melegen tálaljuk. Jó étvágyat!
